Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Дарителска Кампания 2021 - Бъдеще за нашите деца

Дарителска Кампания 2021 - Бъдеще за нашите деца

Октомври е месецът на благотворителността в Tupperware. За пета поредна година ние и нашите демонстратори се обединяваме в обща кауза, за да дадем шанс за бъдеще на деца в нужда. Заедно с ваша помощ ще подкрепим проекти за лечение и рехабилитация, приемна грижа и други социални услуги, насочени към деца в риск, целящи подобряване благосъстоянието им и създаването на една по-добра среда за развитие.

Тази година избрахме любим ваш продукт, като 7 лв. от продажбата на всяка Еко бутилка „Алено сърце“ 500 мл., ще дарим на деца, нуждаещи се от подкрепа за едно по-светло бъдеще.

Наши партньори в каузата са Фондация Bcause и Фондация „За Нашите деца“.

  • Фондация BCause

Фондация BCause е експертна организация, признат лидер с 20 годишен опит на национално и международно ниво (от 1995 г.). Насърчават хора, организации и общности да преобразяват живота, като развиват дарителството и социалните инвестиции.

Предлагат на хората и компаниите избор от значими за тях каузи, сигурност и лесни начини за даряване (на пари, време и труд) и удовлетворение от ползите за обществото.

Насочват дарителски ресурси и допринасят за финансовото и организационно укрепване на гражданските организации и публични институции като училища, библиотеки и музеи.

Популяризират и подкрепят дарителски каузи.

Подпомагат дарители и социални предприемачи с индивидуализирани услуги с висока добавена стойност.

Фондация BCause управлява няколко дарителски фонда. Средствата за тях се осигуряват от индивидуални и корпоративни дарения и се разпределят на конкурсен принцип. Някои от тях са:

- Фонд "Лечение и рехабилитация на деца"
- Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие
- Фонд "Спорт за деца с увреждания"
- Фонд "Ние можем"
- Фонд за организации на хора с увреждания
- Фонд "Нашите родители"
- Фонд "Опазване на околната среда"

Вземайки предвид събраните средства, Tupperware България ще фокусира помощта си върху Фонд „Лечение и рехабилитация на деца“.

Фондът подкрепя семейства с деца до 18 години с хронични заболявания и заболявания на централната нервна система, ендокринни, генетични, психични и други болести. Дарителските средства, събрани във фонда, се отпускат за покриване на разнообразни разходи за лечение и рехабилитация на деца до 18 г. - лекарства, медицински консумативи и изделия, помощни средства (очила, слухови апарати), медицински дейности и терапии в България, за които не се отпускат средства от НЗОК или други програми на МЗ и МТСП или общините.

Целта на фонда е да допълва средствата на родителите и да помага необходимото лечение и редовните медицински процедури да не бъдат прекъсвани.

Средствата на Фонда "Лечение и рехабилитация на деца" на Фондация BCause се осигуряват единствено от дарения.

  •   Фондация „За Нашите деца“

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която вече 29 години работи в България, водена от мисията си да осигури развитие и щастливо детство за най-уязвимите деца в страната. Фондацията предоставя безплатни професионални социални услуги за деца и семейства в риск в двата най-големи града в страната – София и Пловдив.

Днес по-спешно от всякога, тези деца и семействaта им имат нужда от подкрепата на цялото общество, за да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени.

Фондацията има екип от 90 специалисти в ранното детско развитие, психолози, социални работници и хора, отдадени на каузата да направят така, че един ден всяко дете в риск в България да получи шанс да живее в защитена семейна среда, да развие своя пълен потенциал и да сбъдне всичките си мечти.

Чрез техните програми за социална, психологическа и материална подкрепа в центровете им в София и Пловдив, за последните 29 години са подкрепили над 16 000 деца и семейства в риск.

Каузите, които фондацията подпомага са за:

Семейна подкрепа: „Най-голямата ценност за нас е семейството, а родителите са най-важният фактор в живота на всяко дете – за да расте то здраво, щастливо и обичано. Подкрепяйки семействата в грижите за техните деца, ние им даваме увереност и сигурност, за да бъдат най-добрия пример за своите момчета и момичета. Заставаме до семействата в трудни и самотни мигове и празнуваме заедно удовлетворението и успехите от една от най-важните мисии в живота – да бъдеш родител.“

Ранно детско развитие: „Ранното детско развитие е ключово – 80% от човешкия мозък се формира в този период до 3-годишна възраст. В България над 40% от децата живеят в бедност или риск от бедност, а 32 000 деца са с увреждане. За тези, които са с трудности в развитието дори не се събират данни и не знаем колко всъщност са те.“

Приемна грижа: „Приемната грижа е най-доброто временно решение за децата, които са разделени от родителите си! Все още близо 1000 деца всяка година се изоставят, а съдбата им често остава дълго време неясна. Част от тях прекарват месеци в болничните отделения, докато за тях се намери приемно семейство или бъдат преместени в центрове за настаняване от семеен тип. Ние знаем, че няма по-добро място за живот на едно дете от сигурния дом, а такъв могат да предоставят добре подготвените, обучени и подкрепени приемни семейства.“

Детска къща: „Детска къща е пристан на надеждата за деца, разделени временно или изоставени от своите биологични родители. Те не се различават по нищо от всички останали деца и заслужават най-добрата грижа, обич и подкрепа. Създадена през 2012 година, Детска къща дава временен подслон, уют и топлота за 6 деца на възраст до 7 години, докато за тях се намери осиновително или приемно семейство, или бъдат събрани отново с биологичните си родители.“

Ние от Tupperware Bulgaria знаем, че всяка подадена ръка е ценна. Нека заедно да дадем шанс на децата в нужда!