Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Качество и дизайн

Visual

Вече повече от 70 години Tupperware създава продукти, които помагат на хората да улеснят живота си. Пестенето на време и пари за потребителя, помагайки му да запази храната си свежа, винаги е била една от най-важните цели на Tupperware.

Днес Tupperware предлага съдове за съхранение на хранителни продукти, за подготовка и сервиране, както и висококачествени линии за готвене. Нашите иновативни продукти, създадени да служат дългосрочно, елиминират нуждата от всякакви опаковки за еднократна употреба. Ние от Tupperware се ангажираме с непрекъснато търсене на нови материали, за подобряване ефективността на нашите продукти и задоволяване на потребителското търсене и нужди. Ние сме стриктни относно безопасността на потребителите на нашите продукти.

Tupperware следва препоръките и насоките на държавните регулаторни агенции по отношение на материали, които могат да бъдат използвани в нашите продукти. Отчитаме нагласите на потребителите по отношение на продукти, съдържащи BPA (Бисфенол А). В своето непрекъснато търсене на най-добрите материали за влагане в продуктите, открихме други материали с подобрени експлоатационни характеристики, които са одобрени от регулаторните органи като несъдържащи и освободени от BPA. В резултат нашите продукти са изработени от безопасни материали и са 100% рециклируеми.

Нито един от нашите продукти не е вреден за човешкото здраве, когато се използва в съответствие с нашите препоръки, включително и тези предназначени за претопляне и готвене. 

Рециклиране

През 1988 г. индустрията за пластмасови материали създава седемцифрена система за кодиране ('идентификационен код за смоли'), която позволява да се идентифицират материалите с конкретната цел да се даде възможност за тяхното разделяне при рециклиране.  

Всички наши продукти могат да бъдат рециклирани в съответствие с таблицата на кодове за рециклиране по-долу:

Код 1: PET (полиетилен терефталат)
Код 2: HDPE (полиетилен с висока плътност)
Код 3: PVC (поливинилхлорид)
Код 4: LDPE (полиетилен с висока плътност)
Код 5: PP (полипропилен)
Код 6: PS (полистрен)
Код 7: други пластмаси, включително поликарбонат, акрил, течни кристални полимери (LCP) и найлон.

Visual

Тук е важно да отбележим, че код 7 при никакви обстоятелства не е индикация за ниво на опасност на даден материал. Той просто посочва, че този материал е произведен от смола, различна от шестте, кодирани от 1 до 6, или, което е важно, от няколко смоли (на множество слоеве).

В допълнение, тъй като повечето продукти на Tupperware са придружени от специфична дългосрочна гаранция на материала, тяхното предназначение не е да бъдат рециклирани, а да се използват многократно и възможно най-дълго.

Дизайн

Visual

Нашите продукти се отличават с иновативен дизайн, получил огромно признание в световен мащаб. Освен в кухнята, ще ни видите и в различни музеи. Продуктите, носители на награда за дизайн са обозначени със специално лого в каталога ни.