Обратно към резултатите
Огретен с броколи, пармезан и сметана
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 6 порции
- 3 големи глави броколи (около 1,5 кг.)
- 1 малка глава лук
- 1 скилидка чесън
- 75 мл. зехтин
- сол и пипер
- 150 гр. Пармезан
- 60 гр. брашно
- 60 мл. олио
- 600 мл. прясно мляко (на стайна температура)
- 1 щипка индийско орехче
- 250 мл. високомаслена сметана
Време за приготвяне
20 мин.Ниво на сложност
лесноБюджет
нисъкНачин на приготвяне
- Загрейте фурната на 250˚С.
- С Кухненски нож нарежете броколито на малки розички, измийте и отцедете.
- Обелете лука и чесъна и ги накълцайте на ситно в Турбошеф.
- Прехвърлете броколито в Купа Юниор 4,5 л. и прибавете настинените лук и чесън, зехтин, сол и пипер. Затворете купата и раздрусайте. Изсипете в Ултра Про 5,7 л., покрийте с капака и печете за около 20 мин.
- Настържете Пармезана с Ренде, оборудвано с приставка Звезда.
- Смесете в Кана Микрокук 1 л. брашното и олиото с помощта на Бъркалка. Добавете сол и пипер, след което при бавно и постоянно бъркане доливайте млякото. Покрийте с капака и сгъстете в микровълнова за още 2 мин. Разбъркайте отново, след което добавете индийското орехче, половината от Пармезана и сметаната.
- Излейте сместа върху броколите в Ултра Про, поръсете останалия Пармезан и запечете във фурна без капак за около 15 мин. на 220 градуса.