Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Предястия Основно
Обратно към резултатите

Огретен с броколи, пармезан и сметана

  • Tupperware Огретен с броколи, пармезан и сметана

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 6 порции
  • 3 големи глави броколи (около 1,5 кг.)
  • 1 малка глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 75 мл. зехтин
  • сол и пипер
  • 150 гр. Пармезан
  • 60 гр. брашно
  • 60 мл. олио
  • 600 мл. прясно мляко (на стайна температура)
  • 1 щипка индийско орехче
  • 250 мл. високомаслена сметана

Време за приготвяне

20 мин.

Ниво на сложност

лесно

Бюджет

нисък




Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 250˚С.
  2. С Кухненски нож нарежете броколито на малки розички, измийте и отцедете.
  3. Обелете лука и чесъна и ги накълцайте на ситно в Турбошеф.
  4. Прехвърлете броколито в Купа Юниор 4,5 л. и прибавете настинените лук и чесън, зехтин, сол и пипер. Затворете купата и раздрусайте. Изсипете в Ултра Про 5,7 л., покрийте с капака и печете за около 20 мин.
  5. Настържете Пармезана с Ренде, оборудвано с приставка Звезда.
  6. Смесете в Кана Микрокук 1 л. брашното и олиото с помощта на Бъркалка. Добавете сол и пипер, след което при бавно и постоянно бъркане доливайте млякото. Покрийте с капака и сгъстете в микровълнова за още 2 мин. Разбъркайте отново, след което добавете индийското орехче, половината от Пармезана и сметаната.
  7. Излейте сместа върху броколите в Ултра Про, поръсете останалия Пармезан и запечете във фурна без капак за около 15 мин. на 220 градуса.