Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Десерти
Обратно към резултатите

Тирамису с ягоди и шам фъстък

  • Tupperware Тирамису с ягоди и шам фъстък

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 10 порции
  • 750 гр. ягоди
  • 5 яйца
  • 500 гр. маскарпоне
  • 20/24 бишкоти (200 гр.)
  • 150 мл. портокалов сок
  • 50 гр. шам фъстък

Време за приготвяне

20 мин.

Ниво на сложност

средно сложно

Бюджет

среден




Начин на приготвяне

  1. Измийте ягодите, почистете ги и нарежете на половинки с Нож за белене.
  2. Отделете жълтъците от белтъците.
  3. В Купа Бермуда 3л., разбийте жълтъците със захарта с помощта на Бъркалка. Добавете маскарпонето и разбъркайте отново.
  4. Разбийте белтъците на сняг в Спидишеф.
  5. Със Силиконова шпатула внимателно смесете белтъците с макарпонето.
  6. Наредете половината бишкоти в Правоъгълен диамант и поръсете малко портокалов сок. Наредете един слой с разполовени ягоди, след което покрийте с половината от крема.
  7. Потопете за кратко всяка от останалите бишкоти в портокалов сок, след което я подредете въху крема и продължете с още един слой ягоди и крем.
  8. Покрийте с капака и охладете за около 3-4 часа в хладилник.

Преди сервиране, накълцайте шам фъстък в Турбошеф и поръсете върху тирамисуто.