Обратно към резултатите
Тирамису с ягоди и шам фъстък
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 10 порции
- 750 гр. ягоди
- 5 яйца
- 500 гр. маскарпоне
- 20/24 бишкоти (200 гр.)
- 150 мл. портокалов сок
- 50 гр. шам фъстък
Време за приготвяне
20 мин.Ниво на сложност
средно сложноБюджет
среденНачин на приготвяне
- Измийте ягодите, почистете ги и нарежете на половинки с Нож за белене.
- Отделете жълтъците от белтъците.
- В Купа Бермуда 3л., разбийте жълтъците със захарта с помощта на Бъркалка. Добавете маскарпонето и разбъркайте отново.
- Разбийте белтъците на сняг в Спидишеф.
- Със Силиконова шпатула внимателно смесете белтъците с макарпонето.
- Наредете половината бишкоти в Правоъгълен диамант и поръсете малко портокалов сок. Наредете един слой с разполовени ягоди, след което покрийте с половината от крема.
- Потопете за кратко всяка от останалите бишкоти в портокалов сок, след което я подредете въху крема и продължете с още един слой ягоди и крем.
- Покрийте с капака и охладете за около 3-4 часа в хладилник.
Преди сервиране, накълцайте шам фъстък в Турбошеф и поръсете върху тирамисуто.