Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Тестени изделия
Обратно към резултатите

Хляб в Ултра Про

  • Tupperware Хляб в Ултра Про

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 6 порции
  • 375 гр. брашно
  • 5 гр. сол
  • 225 мл. топла вода (30˚С)
  • олио за намазване

Време за приготвяне

10 мин.

Време за готвене

35 мин.

Ниво на сложност

сложно

Бюджет

нисък




Начин на приготвяне

  1. В Купа Бермуда 3л. сипете брашното и солта. Оформете кладенче в средата, добавете маята и топлата вода. С помощта на Лъжица, започнете да смесвате съставките от средата, като постепенно отнемате от брашното встрани.
  2. Поставете сместа на работен плот (използвайте Сладкарско фолио) и за около 5-6 мин. месете интензивно, или докато получите гладко тесто. Оформете го на топка, преместете го в купата и го затворете. Оствете да престои на топло, за втаса –минимум около 30-40 мин. (тестото трябва да удвои обема си).
  3. Леко поръсете с брашно работния плот и отново месете тестото, докато започне лесно да пада и оформете квадрат. Прегънете четирите края от ъглите към средата и повтаряйте, докато получите малък оформен квадрат от тесто в ръцете си. След като разточите добре, оформете тестото на топка и го поставете в Ултра Про 1.5 л., предварително намазнено (основата и капака) с помощта на Силиконова четка.
  4. Затворете Ултра Про и оставете тестото да втаса на топло за 40 мин. (тестото трябва да достигне капака).
  5. Предварително загрейте фурната на 240˚С.
  6. Навлажнете топката тесто с четка, потопена във вода и направете нарези с Кухненски нож.
  7. Поръсете с брашно, затворете с капака и печете във фурна за около 30-40 мин.