Обратно към резултатите
Хляб в Ултра Про
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 6 порции
- 375 гр. брашно
- 5 гр. сол
- 225 мл. топла вода (30˚С)
- олио за намазване
Време за приготвяне
10 мин.Време за готвене
35 мин.Ниво на сложност
сложноБюджет
нисъкНачин на приготвяне
- В Купа Бермуда 3л. сипете брашното и солта. Оформете кладенче в средата, добавете маята и топлата вода. С помощта на Лъжица, започнете да смесвате съставките от средата, като постепенно отнемате от брашното встрани.
- Поставете сместа на работен плот (използвайте Сладкарско фолио) и за около 5-6 мин. месете интензивно, или докато получите гладко тесто. Оформете го на топка, преместете го в купата и го затворете. Оствете да престои на топло, за втаса –минимум около 30-40 мин. (тестото трябва да удвои обема си).
- Леко поръсете с брашно работния плот и отново месете тестото, докато започне лесно да пада и оформете квадрат. Прегънете четирите края от ъглите към средата и повтаряйте, докато получите малък оформен квадрат от тесто в ръцете си. След като разточите добре, оформете тестото на топка и го поставете в Ултра Про 1.5 л., предварително намазнено (основата и капака) с помощта на Силиконова четка.
- Затворете Ултра Про и оставете тестото да втаса на топло за 40 мин. (тестото трябва да достигне капака).
- Предварително загрейте фурната на 240˚С.
- Навлажнете топката тесто с четка, потопена във вода и направете нарези с Кухненски нож.
- Поръсете с брашно, затворете с капака и печете във фурна за около 30-40 мин.