Огретен със сьомга
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 4 порции
- 2 глави лук (200 гр.)
- 1 кг картофи
- 150 гр. пушена сьомга (4 филета)
- 200 гр. (400 мл.) настъргано сирене (полу-меко)
- 500 мл. течна сметана
- черен пипер
Време за приготвяне
20 мин.Време за готвене
32 мин.Ниво на сложност
лесноБюджет
високНачин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 210°C.
2. Обелете и изплакнете картофите, след което ги нарежете на тънки филийки с помощта на Мандошеф. Подредете резените
в Ултра Про 2 л. Залейте с 30 мл. вода, покрийте с капака и печете в микровълнова за 12 мин. на 800 вата. Оставете картофите да престоят 5 мин. преди да отцедите течността.
3. Нарежете лука на четвъртини, след което го накълцайте на дребно в Екстрашеф. Нарежете сьомгата на малки ивици. Смесете всички тези съставки в Кана Миксер 2л., като също прибавите настърганото сирене и малко черен пипер.
4. Изсипете смесените в каната съставки върху картофите. Леко разбъркайте, колкото да смесите всичко. Покрийте с капака и опечете в традиционна фурна за 20 минути на 210°C.