Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Основно
Обратно към резултатите

Огретен със сьомга

  • Tupperware Огретен със сьомга Огретен със сьомга

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 4 порции

- 2 глави лук (200 гр.)
- 1 кг картофи
- 150 гр. пушена сьомга (4 филета)
- 200 гр. (400 мл.) настъргано сирене (полу-меко)
- 500 мл. течна сметана
- черен пипер

Време за приготвяне

20 мин.

Време за готвене

32 мин.

Ниво на сложност

лесно

Бюджет

висок




Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 210°C.
2. Обелете и изплакнете картофите, след което ги нарежете на тънки филийки с помощта на Мандошеф. Подредете резените
в Ултра Про 2 л. Залейте с 30 мл. вода, покрийте с капака и печете в микровълнова за 12 мин. на 800 вата. Оставете картофите да престоят 5 мин. преди да отцедите течността.
3. Нарежете лука на четвъртини, след което го накълцайте на дребно в Екстрашеф. Нарежете сьомгата на малки ивици. Смесете всички тези съставки в Кана Миксер 2л., като също прибавите настърганото сирене и малко черен пипер.
4. Изсипете смесените в каната съставки върху картофите. Леко разбъркайте, колкото да смесите всичко. Покрийте с капака и опечете в традиционна фурна за 20 минути на 210°C.