Киш с козе сирене
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 6 порции
- 1 морков, обелен
- 1 червена чушка, без семките
- 1 жълта чушка, без семките
- 1 малка тиквичка
- 1 стрък праз
- 30 гр. царевично нишесте
- 50 мл. мляко за разтваряне на нишестето
- 100 гр. прясно козе сирене
- 4 яйца;
- 250 мл. течна сметана (пълномаслена)
- сол и пипер
За крема (по желание)
- 25 гр. прясно козесирене
- 30 гр. (25 мл.) маскарпоне
- 15 мл. сметана
- 2 белтъка
- див лук за украса
Време за приготвяне
20 мин.Време за готвене
40 мин.Ниво на сложност
лесноБюджет
среденНачин на приготвяне
1. Загрейте фурната като извадите решетката.
2. Почистете и изцедете всички зеленчуци от водата, след което ги нарежете на кубчета.
3. Нарежете всеки от зеленчуците в Екстрашеф с ножчето. Отцедете в цедка.
Забележка: Чушките се режат с цел да се избегне излишната течност.
4. Извадете ножчето и поставете бъркалката. Разредете царевичното нишесте с помощта
на фунията като добавяте млякото постепенно.
5. Добавете яйцата, сметаната, козето сирене и разбъркайте добре.
6. Изсипете нарязаните зеленчуци в купа Бермуда, прибавете царевичната смес
и разбъркайте със Силиконова шпатула. Подправете със сол и черен пипер.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C за 40 мин. в кръгла силиконова форма.
Оставя се да престои 15 мин. преди да се извади и сервира.
8. За соса с козе сирене: Разбийте 2 белтъка в Екстрашеф с помощта на Спидишеф
механизма за миксиране.
9. Махнете капака и добавете останалите съставки.
10. Леко разбъркайте със Силиконова шпатула.