Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Предястия Основно
Обратно към резултатите

Киш с козе сирене

  • Tupperware Киш с козе сирене

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 6 порции

- 1 морков, обелен

- 1 червена чушка, без семките

- 1 жълта чушка, без семките

- 1 малка тиквичка

- 1 стрък праз

- 30 гр. царевично нишесте

-  50 мл. мляко за разтваряне на нишестето

- 100 гр. прясно козе сирене

- 4 яйца;

- 250 мл. течна сметана (пълномаслена)

- сол и пипер

За крема (по желание)
- 25 гр. прясно козесирене
- 30 гр. (25 мл.) маскарпоне
- 15 мл. сметана
- 2 белтъка
- див лук за украса

Време за приготвяне

20 мин.

Време за готвене

40 мин.

Ниво на сложност

лесно

Бюджет

среден




Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната като извадите решетката.
2. Почистете и изцедете всички зеленчуци от водата, след което ги нарежете на кубчета.
3. Нарежете всеки от зеленчуците в Екстрашеф с ножчето. Отцедете в цедка.
Забележка: Чушките се режат с цел да се избегне излишната течност.
4. Извадете ножчето и поставете бъркалката. Разредете царевичното нишесте с помощта
на фунията като добавяте млякото постепенно.
5. Добавете яйцата, сметаната, козето сирене и разбъркайте добре.
6. Изсипете нарязаните зеленчуци в купа Бермуда, прибавете царевичната смес
и разбъркайте със Силиконова шпатула. Подправете със сол и черен пипер.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 200°C за 40 мин. в кръгла силиконова форма.
Оставя се да престои 15 мин. преди да се извади и сервира.
8. За соса с козе сирене: Разбийте 2 белтъка в Екстрашеф с помощта на Спидишеф
механизма за миксиране.
9. Махнете капака и добавете останалите съставки.
10. Леко разбъркайте със Силиконова шпатула.