Като продължавате да посещавате този сайт, вие приемате използването на „бисквитки“, за да можем да предоставим статистика на посетителите, да ви предоставим целево съдържание, което е адаптирано към вашите интереси и да улесним обмена със социалните мрежи.  Допълнителна информация за „бисквитките“ и техните настройки можете да намерите в нашата политика за поверителност.

Предястия
Обратно към резултатите

Гръцка салата с чипс от маслини

  • Tupperware Гръцка салата с чипс от маслини

Начин на приготвяне

Необходими продукти

  • 6 порции

-400 гр. сирене
-1 кг краставици
-125 гр. черни маслини, без костилка
-1 връзка пресен лук
-25 мл. оцет
-Сол и черен пипер
-75 мл. зехтин
-1 яйчен белтък
-2 с.л. брашно (± 30 мл.)
-2 с.л. олио (± 30 мл.)

Време за приготвяне

10 мин.

Време за готвене

12 мин.

Ниво на сложност

лесно

Бюджет

среден




Начин на приготвяне

1. Нарежете сиренето в Преса Шеф с приставката за рязане на 10 мм.
2. Обелете краставиците и ги нарежете на прибл. 15 мм филийки, след което ги нарежете на кубчета с Преса Шеф.
3. Нарежете 100 гр. от маслините.
4. Нарежете пресния лук на ситно.
5. В Магически миксер 350 мл., смесете оцета, сол, черен пипер и зехтин.
6. Комбинирайте краставицата със сиренето, нарязаните маслини, лука и дресинга. Подправете със сол и черен пипер по избор
7. Загрейте фурната до 180 ° C с включен вентилатор.
8. Наситнете останалите 25 гр. маслини в Турбошеф. Прибавете белтъка, брашното, сол, черен пипер, слънчогледовото олио и разбъркайте отново.
9. Поставете силиконовото фолио за печене с борд върху студена решетка за фурна, след което разделете сместа от Турбошеф
на 8 малки купчини. С гърба на лъжица натиснете купчинките така,
че да се образуват 8 големи и тънки чипса с дължина 7-8 см.
(за улеснение използвайте маркировката върху фолиото за печене).
10. Печете в продължение на прибл. 12 мин. Оставете чипса да изстине за няколко минути, преди нежно да го отлепите от фолиото.
11. Сервирайте гръцката салата с маслиновия чипс.

Идея:
Можете да замените маслините в чипса с кедрови ядки или шам-фъстък.