Гръцка салата с чипс от маслини
Начин на приготвяне
Необходими продукти
- 6 порции
-400 гр. сирене
-1 кг краставици
-125 гр. черни маслини, без костилка
-1 връзка пресен лук
-25 мл. оцет
-Сол и черен пипер
-75 мл. зехтин
-1 яйчен белтък
-2 с.л. брашно (± 30 мл.)
-2 с.л. олио (± 30 мл.)
Време за приготвяне
10 мин.Време за готвене
12 мин.Ниво на сложност
лесноБюджет
среденНачин на приготвяне
1. Нарежете сиренето в Преса Шеф с приставката за рязане на 10 мм.
2. Обелете краставиците и ги нарежете на прибл. 15 мм филийки, след което ги нарежете на кубчета с Преса Шеф.
3. Нарежете 100 гр. от маслините.
4. Нарежете пресния лук на ситно.
5. В Магически миксер 350 мл., смесете оцета, сол, черен пипер и зехтин.
6. Комбинирайте краставицата със сиренето, нарязаните маслини, лука и дресинга. Подправете със сол и черен пипер по избор
7. Загрейте фурната до 180 ° C с включен вентилатор.
8. Наситнете останалите 25 гр. маслини в Турбошеф. Прибавете белтъка, брашното, сол, черен пипер, слънчогледовото олио и разбъркайте отново.
9. Поставете силиконовото фолио за печене с борд върху студена решетка за фурна, след което разделете сместа от Турбошеф
на 8 малки купчини. С гърба на лъжица натиснете купчинките така,
че да се образуват 8 големи и тънки чипса с дължина 7-8 см.
(за улеснение използвайте маркировката върху фолиото за печене).
10. Печете в продължение на прибл. 12 мин. Оставете чипса да изстине за няколко минути, преди нежно да го отлепите от фолиото.
11. Сервирайте гръцката салата с маслиновия чипс.
Идея:
Можете да замените маслините в чипса с кедрови ядки или шам-фъстък.